fbpx
More
  НачалоИнтериорДетска стаяКак да оборудваме детска стая: интериорни опции, идеи, съвети, снимки

  Как да оборудваме детска стая: интериорни опции, идеи, съвети, снимки

  Ако има достатъчно място в апартамента или в къщата, родителите могат да оборудват отделна детска стая. Това правят възможно най-удобно и уютно за малките си. Така децата са свикнали с дисциплина и забавлението им става по-удобно. От нашата статия ще научите как да оборудвате правилно детска стая.

  Как да оборудваме стая за момиче

  Преди да започнете да избирате опциите, които харесвате и да декорира детската стая, запомнете някои препоръки:

  Според един от съществуващите стандарти стаята за момичета трябва да е декорирана с розова цветова схема. Това е просто стереотип, за който е по-добре да забравите, като попитате самото дете, какви цветове харесва. Може да оборудвате детска стая в светло жълто, небесно синьо, люляк, млечен цвят. Така помещението ще изглежда много привлекателно.

  Как да обзаведем стая за момиче

  Дайте на детето си възможност да реши как да са поставени мебелите в стаята. Момичето ще е господарка на стаята си. Ето, защо я оставете да определи сама къде ще бъде нейното легло и къде ще бъдат зоните за игра и работа.

  Интериорът на стаите за момичета е по-трогателен и елегантен от този за момчетата. В по-голямата си част момичетата са любители на красиви композиции, състоящи се от цветя, сърца, слънца, звезди, еднорог  и други декоративни елементи.

  Особено внимание трябва да се обърне на светлината. Добре е, ако е възможно да се организира детска стая в помещение с няколко прозореца. Ако има само един прозорец и той не е твърде голям е важно да се осигури добро изкуствена светлина. Голямо внимание трябва да се обърне на осветлението.

  Как да оборудваме детска стая за момче

  Необходимо е да се оборудва детска стая за момче, като се фокусираме, върху неговата възраст. В спалнята на родителите може да се настани и дете до три години, като няма да има проблеми с дизайна. За по-големите деца имат различни интереси, които се проявяват от страсти, характер и личност. Тези нюанси трябва да се вземат предвид при проектирането на детска стая за момче.

  Как да обзаведем стая за момче

  В стремежа си да създадете идеално пространство за бъдещ мъж, възпитайте у момчетата любов към динамиката и високите технологии от ранно детство. Декорирането на детска стая в класически стил не е добра идея. Дайте предпочитание на съвременните кратки посоки, които момчетата от различни възрасти ще оценят.

  • Създаването на перфектния интериор за детската стая на момче зависи от следните фактори:

  От размера на стаята

  Когато избирате мебели и облицовки, трябва да се съсредоточите върху площта на детската стая. Именно тя влияе, върху оптималната цветова схема, осветление и други нюанси.

  Разгледайте и някои идеи за детска стая в класически стил.

  От броя и възрастта на децата

  Ако две или повече деца живеят в една стая, тогава е важно рационалното използване на пространството й. Последното, защото комфортът зависи от това. С правилно изчисление ще получите не само красива, но и удобна стая.

  От възможностите на бюджета

  Основно влияние, върху ремонта и запълването на стаята оказва финансовото състояние на родителите.

  В идеална стая за момче трябва да има някои задължителни зони. Такива са – зона за спане, за работа, за игри  зона за спорт. В зависимост от наличното пространство те могат да се комбинират.

  Приятно аранжиране!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -