fbpx
More
  НачалоЕкстериорБарбекюКое е най-доброто барбекю за лятната вила

  Кое е най-доброто барбекю за лятната вила

  Кой е най-добрият грил за лятната вила и какви характеристики, трябва да притежава вашето барбекю, предлагаме ви да научите в идните редове!

  Хората свързват вилата не само с градинарство и работа по двора, но и с отдих. За това се изграждат беседки с различни форми и дизайни, купуват се различни градински мебели, създават се уютни интериори и екстериори и се планират подходящи ландшафтни решения за декориране на летните вили. В допълнение към всичко изброено по-горе, един от най-търсените и неразделни атрибути за почивката е времето за барбекю.

  В наши дни съвременните производители на барбекю, далеч са надхвърлили класическия строг правоъгълник. Познатата скара-грил е била използвана специално за приготвяне на мариновани меса и шишове. Сега има възможност да разчупите представите. В наши дни се създават многофункционални барбекюта с възможност за готвене не само на скара, но и за печене на риба, пържоли и дори картофи.

  барбекю

  Какво е специфичното, което трябва да знаете за готвене на барбекю

  За да издържи скарата по-дълго е необходимо като източник на топлина да се използват дървени въглища.

  Видове барбекюта

  Не всеки може да създаде свой собствен проект на бъдещото си барбекю. По същия начин не всеки има необходимите умения, знания и възможности за това. За сметка на това,обаче пазарът предлага голямо разнообразие от грил и скари за ползване на открито. Ето и водещите видове:

  Съществуват само три вида барбекюта, които се използват в ежедневието:

   

  Подвижно барбекю

  Представлява малка машина за шашлик за не повече от 4-6 шишчета. Обикновено се създава с отварящи се стени под формата на куфар, изработен от метал или неръждаема стомана. Комплектът на такава машина за кебап включва крачета, които се завинтват по време на монтажа. В горната част на всяка странична стена има съответни прорези за превъртане на шишчетата. Такава къмпинг скара ще ви бъде полезна, както за излизане сред природата, така и за използване у дома. Ще е достатъчно за редки семейни пикници или използване в близост до селската къща.

  барбекю

  Преносимо барбекю

  Този вид барбекю има по-впечатляващи размери и е един от най-популярните видове барбекюта. Не се препоръчва да го транспортирате, въпреки че размерите могат да го позволят. Изработен от метал, такива машини е оборудвана и с допълнителни елементи (покрив, странични маси и стойки, долни рафтове, стойки за съхранение на разпалките, дърва или сухи въглища). Много често външният вид е украсен с различни метални елементи и изделия под формата на огънати фигури, които се поставят, пропорционално и седмерно. Изглеждат много привлекателни.

  Стационарно барбекю

  Може би това е най-достъпният начин е да създадете красиво барбекю за лятна вила със собствените си ръце. За това не е необходимо да имате специално образование. Разгледайте и странични предложения, като тази РАЗТЕГАТЕЛНА ТРАПЕЗНА МАСА САРА. Достатъчни ще са малко търпение и дискретност. Най-често срещаният материал за създаване (зидане) е тухла. Такива барбекюта обикновено се монтират под навес или в специално създадено за целта помещение (навес, веранда, покрив). Често можете да видите комплекс от беседки и съоръжения за барбекю.

  барбекю

  Структурата на барбекютата

  Тя, независимо от вида е една и съща. При мобилните и преносимите модели, трябва да се направят много дупки в дъното. Също така в двете странични основи се прави по един ред дупки. Това ще позволи циркулацията на въздушните маси (тяга). Необходимо е огънят да гори и да не угасва. При стационарните скари за барбекю тази функция се изпълнява от комина и специален отвор под дъното.

  Много по-лесно е да направите скара, според снимки, диаграми, чертежи. В този случай не е нужно да измисляте основа. Такава, вече е готова. С графично представяне много по-лесно може да се определите всеки конкретен конструктивен вкус.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -