fbpx
More
  НачалоИнтериорХарактеристики в използването на раирани тапети в спалнята

  Характеристики в използването на раирани тапети в спалнята

  Това, което никога не излиза от мода са раирани тапети в спалнята и като цяло интериора на апартамента. Като се има предвид това, може да създадете подходящи дизайни както за дома, така и за бизнес интериора.

  Тези тапети са подходящи не само за класическа всекидневна или офис в ретро стил. Използването им е възможно навсякъде: в помещения от различен тип и предназначение.

  Наред с това тапетите на райета могат лесно да допълнят почти всеки интериорен стил. Достатъчно е да изберете подходяща лента и тогава те хармонично ще победят всеки интериор.

  Предимства и характеристики на раираните тапети в интериора

  Използването на тапети на райета по стените винаги е в голямо търсене по много причини.

  Наличност

  Има огромен брой опции за такава декорация на стена: за всеки портфейл и заявка.

  Широка гама от приложения

  Това се дължи на тяхната пригодност за използване във всички жилищни пространства и зони. В спалнята, в кухнята, в съблекалнята или в коридора. Такива тапети могат да бъдат залепени навсякъде.

  Съвместимост

  Лентата изглежда страхотно, както до геометрични или флорални шарки, така и до фантастични или класически модели. Това отваря огромно поле за творчество и допринася за въплъщението на различни дизайнерски идеи. Такива може да намерите сред решенията на Фототапет – Grey Kingdom и още много други предложения в официалния сайт.

  Съвместимост

  Тапетите с ивици могат да се комбинират перфектно с много съвременни довършителни материали. Те се допълват с лайсни, декоративни стенни панели и други материали, според дизайнерската идея.

  Функция за моделиране

  С помощта на ивици по стените е лесно визуално да се проектира пространството от гледна точка на хармонията на възприятието и правилното изграждане на геометрични форми в стаята.

  Декоративност

  Има голям брой видове и цветове на рисунките. Благодарение на това с този тип тапети можете да актуализирате дизайна на стаи във всеки интериорен стил.

  В магазините се срещат много различни ролки, които се предлагат в различни видове изображения, ивици и райета:

  с хоризонтална ивица;

  с вертикални;

  с диагонални ивици;

  с ивици от различни посоки;

  с ивици с различна дебелина;

  раирани с шарка: геометрична, флорална, фантазия;

  текстурни ивици;

  раирани с релеф или блясък;

  с многоцветни ивици.

  Вътрешната стенна декорация с шарен модел и работи добре, както за просторни, така и за малки пространства. Това помага за визуална промяна на пропорциите на пространството като цяло или само на необходимите зони, чрез създаване на оптична илюзия. Има специални дизайнерски техники, които позволяват изгодно да победите определени нюанси в стаята.

  Визуално увеличете височината на тавана . Това ще помогне за използването на шарен модел с вертикална посока около периметъра на стените. Такива могат да са комбинация от ивици с различни посоки в декора, а в зоната на съединяване с тавана трябва да има ивици, насочени вертикално.

  Разширете тясна или малка стая

  Трябва да има избор в полза на хоризонталните линии. Това решение може да се приложи, върху всички стени или само върху една или две противоположни стени с по-малка дължина. Също така важи правилото: колкото по-широка е лентата, толкова повече визуално се разширява пространството.

  Маркирайте зона или акцентирайте, върху стена . Зона се подчертава чрез залепване на една стена или определена зона върху преградата с тапет с шарен модел. Могат да се използват, както ярки ивици, така и динамични шарки, както и спокойни, пастелни тапети с ивици.

  Подчертайте декор на стена, мебел

  Трябва да има контраст между цветовата схема на ивиците и цвета на мебелите и декора на стената под формата на рафтове, огледала, картини с рамки.

  Щом вече сте запознати в детайли с избора и монтажа на тапети с райета, може да прегледате и темата: Стойността на завесите за интериора на спалня!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -