fbpx
More
  НачалоЕкстериорБасейниКъде да разположите басейна в лятната вила

  Къде да разположите басейна в лятната вила

  Почти всеки собственик на частна къща или лятна вила, мечтае да се наслади на басейна и плуването в открито, през горещото лято. Често, обаче се случва наблизо да няма река или езеро, подходящо за водни процедури. Много собственици намират изход от тази ситуация в изграждането на плувен басейн на собствен парцел. И тук, пред тях възниква въпросът: “Как да изберем подходящото място за разполагане на басейна?”, “Как да проектирате зона за басейн” и т.н.

  Къде да разположите басейна

  Надуваемите басейни за летни вили са изключително взискателни към мястото на монтаж. Заеманата площ не трябва да е голяма, но трябва да е равна, възможно най-гладка и без наклон. При най-малкия наклон повишеното налягане на водата в коритото и ще бъде насочена към една от стените. Недостатъкът на такъв резервоар е, че е подложен на механично натоварване. Силен удар с остър предмет и продуктът е повреден. Шевовете на басейните, китайско производство не са с високо качество, така водата изтича.

  виж още:10-те най-добри басейни за вашата къща

  Форма, размер и обем на съда

  Когато планирате да оборудвате изкуствен резервоар на лятна вила или частен имот с двор, трябва да сте на ясно да определите, каква ще е конструкцията, колко често и за каква цел ще се използва. Съществуват още няколко важни параметъра, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате оптималния вариант за басейн.

  Местоположение на басейн

  На първо място, трябва да изберете мястото, където ще бъде инсталиран резервоарът. Размерът и формата на парцела, отреден за басейна, ще зависи от този. Изключително важен фактор при определяне формата и обема. Наред с това се предвижда, за какво е предназначен басейна – за плуване, за семеен отдих във водата, за къпане на деца. Трябва също да вземете предвид броя на хората, които ще ползват водните процедури по едно и също време. Много клиенти искат изкуственият резервоар да бъде предназначен, както за възрастни, така и за деца.

  За да направите избора по-лесен, можете да използвате красива опция за Параван – Bullfinch in the forest и да декорирате около един от следните:

  – Надуваемите басейни с дълбочина до 30 см са идеални за бебета под 3 г. Поради надуваемата структура продуктите имат меки страни и дъно, така детето не може да се нарани. Във всеки случай наблюдението на възрастните по време на водните процедури на децата е задължително.

  – За деца над 3-4 години и начална училищна възраст можете да монтирате, както надуваем, така и рамков модел на басейна. Вярно е, че в този случай размерът му трябва да е най-малко 1,5 метра в диаметър, а в случай, когато се планира да се ползва от няколко деца едновременно, диаметърът на басейна трябва да бъде най-малко 2 метра. Съответно дълбочината на водата на басейна, се определя от височината на децата. Популярни са моделите със странична височина до 50-60 см.

  – Тийнейджъри и подрастващи се нуждаят от по-голям басейн. Такъв може да е или надуваема конструкция, или рамка, или стационарен модел под формата на пластмасова купа от едно парче с подходящ размер. Всъщност тийнейджърите могат да ползват и да плуват в басейн, предназначен за възрастни.

  – Възрастните ще имат нужда от басейн, чийто размер зависи от броя на хората в него едновременно. За един или двама души е достатъчен такъв с диаметър 2-3 метра. Когато става въпрос за компания, за комфортен престой във водата ще ви трябва басейн с диаметър 6 метра или повече. В случай, че се планира плуване в басейна, дължината му трябва да надвишава 5,5 метра.

  Класическата форма на надуваем басейн е кръг или овал

  Що се отнася до стационарните и рамковите конструкции, в допълнение към традиционните правоъгълни, кръгли и овални форми, могат да имат много различни конфигурации.

  Благодарение на това обстоятелство собствениците на летни вили и частни къщи имат възможност да изберат точно тази версия на басейн, която не само отговаря на личните предпочитания, но и се вписва в пейзажа на съществуващия обект.

   

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -