fbpx
More
  НачалоИнтериорТоп 9 картини за декорация на вашия дом през 2022

  Топ 9 картини за декорация на вашия дом през 2022

  Картини в интериора – начин да украсите дома си

  Трудно е да си представим модерна къща без картини. Картините в интериора служат не само за декорация, но и подчертават нашите вкусове и изпълват стаята с емоции. Как става това dream-home.bg ни разказва. Ето, как да украсите интериора с картини, за да изглеждате стилно и уютно.

  Картините в интериора

  Независимо, дали предпочитате поп арт плакати, абстрактни картини или класически картини, изкуството е преди всичко отражение на вашата личност, характер и темперамент. Правилното поставяне на картината в интериора ще ви помогне да създадете наистина уникален стил с централен елемент под формата на живопис.

  Как да изберем картина?

  Ако решите да украсите интериора с картини, тогава изберете тези, които отговарят на вашето чувство за вкус и хармония, докосват емоциите и предизвикват спомени. Следвайте съветите на сърцето! Например, картина в авангарден дух ще подчертаят смелия характер, класическият пейзаж и това ще отразява добрия вкус, а стара картина в дървена рамка ще подхожда на любителите на пътувания и приключения.

  Къде да поставите картини в интериора?

  Закачете рамката на стената, които искате да визирате! Може да е място, на което липсва собствен усет, или ъгъл на къщата, където прекарвате по-голямата част от времето си и искате да се наслаждавате на арт обект всеки ден. По традиция картините се поставят в хола или трапезарията, но коридорът, спалнята и дори кухнята също могат да са чудесно място за декорация, особено ако сцените, на които се намират отговарят на настроението на тези стаи. Ярък плакат или картина ще изглеждат най-добре на бяла стена, но това не е единствената възможност: многоцветните стени могат да се превърнат в ярък и необичаен фон, докато спокойният тапет без натрапчив модел е идеално решение за класическо боядисване.

  Една или повече рамки с картини

  Ако искате картината да придадете център на декора, тогава картината трябва да е окачена на най-видимото място сама. По този начин, другите предмети няма да отвличат вниманието. Що се касае до картините в интериора също ще изглеждат добре, ако са поставени на групи в различни комбинации: правоъгълник, зигзаг, в линия или в по-сложна композиция от няколко предмета с различни размери. Преди да започнете да експериментирате, помислете как ще изглеждат картините. Може първо да ги поставите на пода в желаната комбинация или да изрежете хартиени форми и да видите как ще стоят, ако са поставени на стената.

  Нека бъде светлина!

  • Добрата картина се нуждае от подходящо осветление!

  Няма смисъл да поставяте картината там, където няма достатъчно светлина. В същото време на пряка слънчева светлина, всяко изображение може бързо да избледнее. Препоръчваме да насочите дифузната светлина на лампата към картината или да използвате индиректно осветление и няколко точки в различни части на стаята.

  Вижте и повече инфо по темата:

  “Картините като важен компонент в интериорния дизайн на Хол”

  Най-честата грешка

  Най-допусканата грешка е да разположите картината твърде високо. Винаги проверявайте правилната позиция няколко пъти, преди да забиете пирона! Помолете някой да ви помогне да задържите картината, докато седите на дивана, леглото или на масата. Мястото, където трябва да имате най-добрия изглед. Картината винаги трябва да е на нивото на очите. Наред с това, тя изобщо не трябва да бъде окачена на стената. Може да бъде поставена на скрин или дори на пода, облегната на стената.

  Не се страхувайте да експериментирате

  Искате ли, да внесете нещо ново в познатия интериор? Проиграйте с противоположностите! Разредете класически интериор с абстрактен плакат и, напротив, украсете модерен или скандинавски стил с репродукция на Рубенс или Вермеер за необичаен контраст. Потърсете нови места за картини – например защо не поставите черно-бял плакат в банята или на верандата?

  Вижте нашите топ 9 картини за декорация на вашия дом през 2022 г

  1. Картина Мандала Златна Сила

  Картина Мандала Златна Сила

  Висококачествената картина “Mandala: Golden Power” е резултат от работата на талантлив екип проектанти – млади артисти, графици и фотографи, изпълнени с нови идеи. Картината, която събуди Вашия интерес, е съчетание от най-висококачествен печат, старателна ръчна работа и материали с най-високо качество.

  1. Картина Абстракция с лилия – триптих

  Картина Абстракция с лилия – триптих

  Висококачествената картина “Abstraction with lily – triptych” е резултат от работата на талантлив екип проектанти – млади артисти, графици и фотографи, изпълнени с нови идеи. Картината, която събуди Вашия интерес, е съчетание от най-висококачествен печат, старателна ръчна работа и материали с най-високо качество.

  1. Картина Бижу на невинността

  Картина Бижу на невинността

  Нежна, ефирна и пренасяща в друго измерени, картина Бижу на невинността е истинско въплъщение на чистотата и красотата в природата. Тя е подходяща, както за помещения с голям трафик, така и за места, предназначение за пълен релакс и отмора.

  1. Картина Златен Ориент

  Картина Златен Ориент

  Само по себе си наименованието на картината говори по свое му. Изображението ни пренася отвъд нашето време в един далечен и чист свят. Свят, където царуват хармонията, божественото и висшето. Картината е подходяща, както за места за ежедневно ползване и събирания като хол, всекидневна, трапезария, офиси и кабинети, салони за красота и медитация, така и за интимни места като спалня, будоар и др.

  1. Картина Индивидуалист

  Картина Индивидуалист

  За една харизматична, креативна и персонална визия, картина Индивидуалист обещава запомнящ се почерк, точно там, където е най-уместно. С нея може да предадете на околните своят изискан стил и вкус към индивидуалните и сложни детайли.

  1. Картина аз и останалите

  Картина аз и останалите

  Картините от край време са послания към нас, към околните, сега с Картина аз и останалите може да демонстрирате своето персонално послание. Тя е отлична за подарък. Може да я монтирате в кабинета си, в офис, във фоайе или чакалня или да украсите своя хол. Достатъчно подходяща и многозначна е, че да краси всяка стена!

  1. Картина Азаляи в розово

  Картина Азаляи в розово

  Нежна, романтична, чувствена. Тази картина е отлична за подарък на най-прекрасното същество. Тя може да ви пренесе в едно друго измерение, където царуват ред, красота и хармония.

  1. Картина Ангелски поглед

  Картина Ангелски поглед

  Висококачествената картина “Картина – Angel’s Look (1 Part) Vertical” е резултат от работата на талантлив екип проектанти – млади артисти, графици и фотографи, изпълнени с нови идеи. Картината, събужда желания и интерес. Тя е съчетание от най-висококачествен печат, старателна ръчна работа и материали с най-високо качество.

  1. Картина балет Колекция

  Картина балет Колекция

  Висококачествената картина “Ballet (Collection)” е плод от работата на талантливи художници с иновативни нови идеи. Картината, събужда Вашия интерес и е съчетание от отлично ниво на печат, материали от най-високо качество и изящна ръчна работа.

  В заключение:

  Когато пред вас има такова голямо изобилие от предложение, няма как да останете равнодушни. Вземете поне една картина за интериора на своя дом или офис и добавете нотка елегантност!

  Разгледайте и статията: Психология на цвета в интериора

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -