fbpx
More
  НачалоЕкстериорБасейниЕстествени басейни - повече красота в двора, без химикали

  Естествени басейни – повече красота в двора, без химикали

  Защитете околната среда и здравето на кожата си – с басейни, които почистват естествено, без да използвате белина.

  Естествени басейни – предистория

  Естественият басейн за първи път е изобретен в Австрия и Германия през 80 -те години на миналия век и оттогава набира популярност. Изобретението се основава на водорасли и пясъчни филтри, които пречистват водата без никакви химикали. Всеки дизайн може да е повече естествен тип басейни, приличащ на истински езера, но също така да имитира обикновен басейн с плочки.

  обикновен басейн

  Естественият басейн работи почти като традиционния, но не използва химикали за пречистване на водата. Това гарантира, че кожата и косата няма да влошат състоянието си, независимо, колко често го използвате.

  Как работят естествени басейни?

  Принципът на действие на естествения басейн е следният: районът, който се нарича регенерационна зона е засаден с растения и покрит с чакъл, така че да работи като филтър. Специалист по естествени басейни или ландшафтен дизайнер избира специални растения за него, за да създаде работеща екосистема.

  Как зоните взаимодействат помежду си?

  Зоната за регенерация е по-плитка от басейна и нейният размер и дълбочина зависят от количеството вода за почистване. Пречистената вода постепенно изтича от зоната на регенерация към по-дълбоката част. Случва се, отломки да попаднат в зоната за плуване, както и листа и дори клони на дървета. За да се предотврати запушването на филтъра от големи чужди предмети, зоната за регенерация е защитена със специален мрежест филтър. Всъщност това е голямо сито, което предварително пречиства водата, преди да влезе в биологичния филтър. За да поддържате баланс в екосистемата на басейна, можете да инсталирате допълнително оборудване. Така, например пясъчен филтър за пречистване на водата от фосфор ще върши добра работа.

  басейните

  От колко място имате нужда?

  Естественият басейн може да бъде малък. Той може да се намира в двора на градска къща, или да е огромен, с размерите на голямо езеро и да се намира във вилни зони.

  Разположението на зоната за регенерация и плувната част също зависи от формата и площта на обекта. Предвидете и параван – Folk inspiration II. Така например, голямата правоъгълна площ може да се използва като платно за плуване и да се постави по протежение на ограда. В този случай апаратът за циркулационна вода се инсталира под земята и отклонява водата към зоната за регенерация, която се намира на съвсем различно място.

  Най-често обаче тя приляга към зоната за плуване, а границите на последната са оформени по такъв начин, че част от водата се влива в зоната за регенерация. За бързо пречистване на водата двете зони трябва да са приблизително еднакви по площ.

  естествен басейн

  Как да се грижим за басейна

  Както традиционните, така и естествените басейни изискват ежедневна поддръжка, но грижата за последните е по-скоро като работа в градината. Филтър решетката трябва да се почиства редовно от отломки и растенията. Насекомите и други попаднали трябва да се премахват от зоната за регенерация. През пролетта басейнът се обновява обновен с нови растения.

  Когато сезонът за плуване приключи, ще е необходимо да се отрежат растенията и да се източат тръбите и механизмите, така че сланата и мразовитото време да не ги повредят. Самият басейн не е необходимо да се източва.

  Естествен басейн може да бъде построен по всяко време на годината, ако времето позволява. Обикновено работата започва през есента, за да се засадят растенията с настъпването на пролетта. По този начин те се адаптират по-добре към климата и новата среда.

  В заключение:

  В крайна сметка стилът се определя от параметри като формата на басейна, материалите и декорации, бордюри.

  Препоръчваме ви, да потърсите помощта на опитен дизайнер или архитект, който да ви помогне да съчетаете естествения басейн с пейзажа и да го превърнете в истински оазис. Ако все пак се питате: “Защо се нуждаете от дизайнер“, съветваме ви, да погледнете статията.

  И, не забравяйте да намерите фирма, която се погрижи за естествения басейн. Само, тогава няма да имате никакви притеснения!

  Научете още: “Как да проектирате зона за басейн

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -