fbpx
More
  НачалоИнтериорНай-красиви кухненски интериори в стил Прованс

  Най-красиви кухненски интериори в стил Прованс

  Знаете ли, какви цветове се използват в дизайна на кухненски интериори в стил Прованс?

  По право цветът е важна отличителна черта на провансалския стил на интериорна декорация.

  Характерната палитра от нюанси за кухня в стил Прованс е деликатна, пастелна, избледняла тоналност под палещите слънчеви лъчи на Южна Франция. Този цвят помага за визуално разширяване на пространството и е приятен за окото. Благодарение на това провансалските кухни винаги изглеждат леки и ефирни.

  Трите основни цвята на стила Прованс са:

  Най-красиви кухненски интериори в стил Прованс

  Лавандула;

  Син;

  Бял.

  И все пак, не е необходимо да се ограничавате до тях: прасковени, бледозелени, жълти, кафяви пастелни нюанси също се използват за декориране на кухни в провансалски стил.

  Ъглова малка кухня в стил Прованс

  За студио апартамент се използват малки ъглови кухни в стил Прованс. Фасадата на мебелите изглежда красива, декорирана в монохромни цветове, съчетана с повърхност от естествено дърво.

  Кухненски остров или трапезария стоят добре в центъра, компактна разтегателна трапезна маса Сани, която ограничава функционалната зона на стаята.

  Как да изберем оформление за кухня в стил Прованс?

  Най-красиви кухненски интериори в стил Прованс

  Оформлението за кухнята трябва да бъде избрано не модерно, а удобно!

  Всеки дизайнер, дори и най-начинаещият, ще ви потвърди това.

  Според правилото на работния триъгълник най-удобното оформление за кухня със среден размер е ъгловото. Режещата повърхност може да е островчето в центъра на кухнята, а масата да се използва и като маса за хранене.

  Между другото, островът на едно ниво е една от модните тенденции в дизайна на кухнята през 2021 г.

  Аксесоари за малки кухни в стил Прованс

  кухни Прованс

  Традиционно в дизайна на Прованс се използват много текстилни изделия и са бродирани със собствените си ръце. Това обяснява и защо стилът често се избира от ръкоделите и ценители на селски оригинален декор. Можете сами да бродирате почти всички текстилни изделия – завеси (както за прозорци, така и вместо фасади, слушалки), покривки, салфетки, калъфи за възглавници – на столове, пейки. Като модел, който е обичайно да се бродира за дизайна на кухня в Прованс, такива използват малко полско цвете, маслинови клонки, съцветия от лавандула. Такива детайли са уют, създаден от вас самите. Няма геометрични орнаменти, непрекъсната сатенена бродерия, големи класически пъпки. В малка кухня е важно да използвате само няколко от тези детайли, за да не прекалявате с такава декорация.

  Цветът на малка кухня в стил Прованс

  Предвид малкия размер на стаята, решението за избор на палитра ще е недвусмислено – тя трябва да е лека. В този дизайн той не е бял, въпреки че е приложим в провансалската декорация. Предпочитание се дава на пастелни цветове в жълти, маслини, сини тонове. Да кажем сиво, бледо лилаво, едва забележимо розово. На такъв фон се използват доста сочни детайли, но в кухня с малък размер не бива да се увличате с тях.

  Научете и за Бежов и кафяв дизайн на кухня.

  В стил Прованс се избират акценти от нюанси от:

  кафяво – естественият цвят на масивната дървесина;

  тъмно сиво – нюанс на естествен камък;

  оранжево – теракотени тонове на тухли, керамични плочки, клинкер;

  тюркоаз – аква;

  лавандула – естествената среда на къща във френската провинция със същото име.

  За да създадете хармонична композиция са достатъчни няколко ярки детайла, които, ако желаете, могат да бъдат премахнати или променени. Например, това могат да са малки аксесоари – ваза, кърпа за чай, шарка върху завеси, украшение върху салфетки за топли ястия, дъска за рязане или дръжки за ножове, които висят на магнит на видно място. Ако изберете декор с по-голям мащаб, броят на другите детайли трябва да бъде намален, оставяйки само 1-2 аксесоара за хармония.

  Основното нещо в малък апартамент и още повече в малка кухня е да изберете лаконични цветови дуети. Такива не трябва да са с 3-4 цвята и нюанси, а 2-3, когато два са светли пастелни фонови тонове и третият е акцент.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -