fbpx
More
  НачалоЕкстериорБарбекюОформяне на кът за отдих с пещ за барбекю

  Оформяне на кът за отдих с пещ за барбекю

  Съвременната представа за вила далеч се различава от тази на миналото, когато хората ходели в крайградските си имоти за куп допълнителна работа.

  Днес крайградските недвижими имоти са представени от морава и възможност за релакс сред природата; приятни вечери с приятели около голямата маса и вкусно барбекю. Но как правилно да организираме зона за барбекю за лятна вила, нека научим сега?

  Съществуват известни правила за проектиране зоната за отдих, които са доказани през годините.

  За да проектирате и вие своя летен кът, възползвайте се от скреч карта – Vintage Map – Poster.

  Центърът на зоната за отдих и забавление открай време се очертава да е барбекюто. Такова трябва да се намира далеч от дървета и други сгради.

  За да завършите зоната за отдих, имате нужда от градински мебели, а понякога и допълнително оборудване.

  Ако дворът ви е малък, тогава не трябва да правите зоната за барбекю просторна. Мислете за необходимостта от хармония. В противен случай ще получите непропорционално разделяне на двора, което ще направи неудобно придвижването из него.

  Какво трябва да е градинското барбекю за приготвяне на вкусна храна?

  Стационарната фурна изглежда солидна, но ви позволява да се насладите на практичността, като готвите по-добре, отколкото във френски ресторант.

  Когато избирате, обърнете внимание на броя на огневите точки (до 5) и наличието на допълнително оборудване. Сред компонентите се разграничават следните видове: решетки, шишчета, котли и други.

  Има и възможност за приготвяне на екзотични ястия с помощта на азиатски тепан, ориенталски тандур и фурна.

  Декорът на барбекюто може да е различен. Тук основният принцип е прост: той трябва да допълва архитектурното решение на къщата. Декорацията се прави от камък, тухла, теракота и други материали. Кованите елементи се използват за завършеност на обекта.

  Най-новата тенденция в дизайна е използването на барбекюта в беседката. Такова решение трябва да бъде добре планирано, за да се предпази от случаен пожар. Ето защо собствениците често използват барбекю за беседка, но всички дървени материали са покрити със специално огнеупорно импрегниране.

  Как да създадем приятно място за барбекю на открито?

  Гостите на селската къща, приятели, семейство и познати ще оценят възможностите ви и труда, които сте положили, за да бъде по-приятен престоят им. Ето защо трябва да помислите за местоположението на пейки, столове или хамаци около самото барбекю. Подготвили сме ви няколко важни съвета.

  Летни беседки с барбекю – това е една от възможностите за завършване на крайградската зона. Има възможности за оборудване на обекта с тента, създаване на специален навес или дори пергола.

  Най-лесният начин да допълните вашата зона за барбекю е да използвате пластмасови маси и столове. Тази опция е евтина и практична, но не е напълно естетична. Естествените дървени мебели и невероятен аромат изглеждат много по-приятни.

  За осветяване на беседката за барбекю се препоръчват модерни слънчеви лампи или електричество.

  Проектиране на беседки и тънкости на декориране на крайградска зона

  Как да украсим беседката около барбекю зоната?

  Направете нещо специално. Използвайте тези прости съвети за дизайн и може да се насладите на невероятната атмосфера в крайградската зона.

  Огънят като източник на енергия и сила

  За да можете да се насладите на играта на пламъците, реализирайте проект за външна камина.

  Водата като източник на хармония в обекта

  Малко езерце с водни лилии или бълбукащ фонтан ще придадат очарованието на водата.

  Декоративните растения като източник на красота

  Къдрави композиции, цветя в саксии, гладка изумрудена морава ще изпълнят вилата ви със свежест и живот.

  Плетени и дървени елементи като отражение на изкуството

  Беседка за барбекю, украсена с дърворезба или плетени огради, ще изпълни провинцията със спомени за традициите от миналото.

  Съвременните технологии правят възможно допълването на крайградската зона с различни елементи, нотки на хармония и чар. И така, вие сами определяте, каква ще бъде зоната за отдих, напълнете я с красота и функционалност. Дори в малка крайградска зона можете да разпределите тази зона за релакс с барбекю, езерце, беседки и хамаци.

  Разгледайте и някои интересни предложения за аранжиране на вашата тераса.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -